Riktlinjer

WCAG20 - Riktlinjer för att göra hemsidor och andra webbplatser tillgängliga 

Hypertext Xhtml 1.1

Stilmallar CSS2

Validera denna sida

Validera stilmall

Om webbplatsen

Tillgänglighet

Den här webbplatsen är byggd för att vara tillgänglig för alla, dvs webbplatsen ska fungera väl oavsett webbläsare eller eventuella kognitiva begränsningar. På webbplatsen används standarder och riktlinjer så som de är tänkta att användas. Det innebär bland annat att XHTML 1.1 används för att strukturera innehållet, och att CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för styra webbplatsens utseende. Användare som har utrustning som inte stödjer stilmallar når webbplatsens information även om stilmallarna inte kan tolkas. Innehållet presenteras då oformaterat men fullt funktionellt.

Webbläsare

Äldre webbläsare och textbaserade webbläsare kan sakna stöd för stilmallar. Många äldre webbläsare har även olika stöd för stilmallar, vilket gör det omöjligt för oss att på förhand garantera bästa kvalitet vid sidvisningen. Följ länkar till höger för mer information och eventuell uppgradering av din webbläsare.

Skärmupplösning

Webbplatsen är optimerad för att skapa bästa möjliga överblick i skärmupplösningar som överstiger 800 x 600. Oftast används en så kallad flytande layout, vilket gör att webbsidorna fungerar bra även på breda skärmar.

Anpassa textstorlek eller zooma hela webbplatsen

Ändringar av textstorleken ska normalt inte förändra webbplatsens upplevelse. De moderna webbläsarna har möjlighet att förstora innehållet.

Utskrifter

En utskrift av webbplatsens olika delar kan skilja sig åt då stilmallarna definierar vilka delar som ska vara synliga för just utskrift. Välj förhandsgranskning så ser Ni ofta att exempelvis höger- och vänsterkolumn inte ingår i utskrift, liksom menyer oftast inte skrivs ut

Navigera med tangentbordet

Använder du inte musen för att navigera på webbplatsen finns det möjlighet att navigera med hjälp av tangentbordet på de flesta moderna webbläsare. Du kan enkelt navigera mellan sidorna med hjälp av ALT och PIL-tangenterna:

  • För att gå tillbaka håll ner ALT + Vänster PIL. För att bläddra framåt håll ner ALT + Höger PIL.
  • För att bläddra genom länkar använd TAB-tangenten och för att välja länk använd ENTER.

Utskrift

När man skriver ut en sida från denna webbplats döljs menyer, sidhuvud och andra element som inte är en del av själva innehållet på sidan.

Vi som har producerat denna webbplats

Denna webbplats är producerad av PraktIT WebbHotell. Vi hjälper kunder att synas och samarbeta på Internet med modern, tillförlitlig och lättanvänd teknik. Kontakta oss gärna med synpunkter på webbdesign eller webbplatsens konstruktion. Vi har producerat ett stort antal webbplatser och sökmotoroptimeringar. Här hittar du aktuella referenser, http://praktit.se.

Varma hälsningar /
Peter Strömblad m.fl.
PraktIT WebbHotell